Aktürk: “Destekleme primi açıklansın”

Aktürk: “Destekleme primi açıklansın”
Karacabey 284 Sayılı Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Osman Aktürk, ayçiçeği destekleme primlerinin açıklanması halinde üreticinin önünü görebileceğini belirtti.
Dünya genelinde % 79 hububat ekimi yapılırken, ayçiçeği üretiminin % 21 olduğunu vurgulayan Aktürk, ülkemizde ise hububat üretimi % 94, ayçiçeği üretimi ise sadece % 2 seviyelerinde seyrettiğini belirterek, ayçiçeği ekim alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Aktürk, akaryakıttan sonra en çok döviz ödemek zorunda olduğumuz ithalat kaleminin ise bitkisel yağ olduğunu söyledi.
Hükümetin ayçiçeğine vereceği destekleme priminin açıklanması gerektiğini ifade eden Aktür, geçen yıl kilo başına 2 YKR olan desteklemenin, ise en az 2.5 YKR. olması gerektiğini kaydetti. Primler bu şekliyle açıklandığında ayçiçeği üreticisinin önünü görebileceğini belirten Aktürk, “Üreticimiz hangi ürünü ekeceğine sağlıklı bir karar verebilecektir. Ayçiçeği üreticisini memnun edip, ekim alanlarının artmasına da önemli katkı sağlayacağını tahmin ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.