AKP’yi yerden yere vuran Koç’un bu kaçıncı çalımı?

AKP’yi yerden yere vuran Koç’un bu kaçıncı çalımı?
Karacabey’in Demokrat Partili Belediye Başkanı Ergün Koç’un, AKP’ye katıldığının duyurulması şaşkınlık yarattı.
Koç’un, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun yürüttüğü gizli bir operasyon sonucu AK Parti’li olduğu belirtildi.
Bu durumda yerel seçimlerdeki güç dengelerinin değişebileceği dile getirildi. Egün Koç’un AKP’ye katılmasından sonra iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Erol Onur’un adaylığını açıklaması halinde 3. kez başkan olabileceği konuşulmaya başlandı.
Koç’un AKP’ye katılmasıyla alevlenen siyaset kazanı, şimdiler de AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın başını ağrıttığı görüldü. AKP Bursa Milletvekilleri ve İl Yönetimi’nin yaptığı şok transferin faturasının ise Türkkan’a kesileceği ileri sürülen iddialar arasında. Türkkan ve ekibinin Ankara’da yapılacak rozet takma töreninin gerçekleşmesi halinde istifa etmesi bekleniyor. Çelikpalas’ta gerçekleşen şok transferin kahramanlarından AKP’li Belediye Meclis Üyesi Murat Erol’un ilçe başkanlığına getirileceği, Mustafa Kuzu’ya ise İl Genel Meclisi Üyeliği’nin birinci sırasının verildiği ileri sürüldü.
AK Parti’de bu gelişmeler yaşanırken DP’den aday olup olmayacağı tartışılan Koç’un saf değiştirmesi partinin önünü daha net görmesini sağladı. Henüz resmi bir açıklama olmasa da DP ve ANAP’ın ortak bir aday üzerinde anlaşıp hareket edecekleri duyuruldu. Her iki partinin de şu an üzerinde durdukları aday adaylarından iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Erol Onur’un öne çıktığı siyaset kulislerinde dillendirilmeye başlandı. Onur’un daha önce yakın dostlarına aday olmayacağını söylediği biliniyor. Ancak Koç’un AKP’ye devşirilmesinden sonra AK Parti tabanının Erol Onur’a destek söylemleri, transferi bitiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e tepki olarak yükselmeye başladı.
Danıştay’da 12 yolsuzluk dosyası bulunan Ergün Koç’un, AK Partiye geçmesiyle, nasıl “AK”lanacağı merak konusu. Ergün Koç hakkında azmettirmeden 2 ile 5 yıl hapis istemiyle açılan davanın ise ilk duruşması 27 Kasım’da yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.