AKP’nin ekonomi politikaları iflas etmiştir!

AKP’nin ekonomi politikaları iflas etmiştir!
Karacabey Demokrat Parti Başkanı Mehmet Ali Köfteci, ekonomik sıkıntılar nedeniyle son aylarda yaşanan intihar ve benzeri ölüm olaylarını değerlendirdi.
Türkiye’de ekonominin ve toplumsal gelişmelerin insanları zor duruma düşürdüğüne dikkat çeken Mehmet Ali Köfteci, AKP’nin ekonomi politikalarının iflas ettiğini söyledi.
Köfteci sözlerini şöyle sürdürdü; “Ne acıdır ki, açlıktan, işsizlikten ve borçlar nedeniyle bazı insanlarımız ya kendini yakıyor, ya da intihar ediyor. Türk insanı böylesine ağır bedel ödemeyi hak etmiyor. Ülke ekonomisini ve insanlarımızı karamsarlığa iten bu gidişe dur deme zamanıdır. Demokratik yoldan, seçim sandığında kötü gidişe son verme fırsatı ayağımıza gelmiştir. İlçemizin tanınmış esnafından Manav Süleyman Yemişen’in ekonomik bunalım sonucu canına kıyması gibi acı durumlarla karşı karşıyayız. Gün geçmiyor ki, çiftçiden, esnaftan, diplomalı işsizden, işçiden ve emekliden şikayet gelmesin. Çiftçi kardeşlerimizin borçları yüzünden elindeki toprakları bankalara kaptırdığına mı üzülelim, yoksa evine ve ekipmanlarına gelen hacizlere mi? Günlerce siftah yapmadan dükkanının kepenklerini kapayan dertli esnafımızın, çoluk çocuğu karşısındaki ezikliğe ne diyeceksiniz? Bin bir zorluğa katlanarak çocuklarına üniversite eğitimi yaptıran ailelerin iş bulamayıp, boşta gezen ve anne-babasının vereceği harçlıkla günlerini geçiren genç evlatlarına yazık değil mi? Açlıktan, borçlu yaşamaktan ve işsizlikten bunalan bazı insanlarımız ya canına kıyıyor, ya da kendini yakmaya başlıyorsa, bu ekonominin çivisi çıkmış ve iflas etmiş demektir. AKP iktidarı ekonomiyi uçurumdan aşağı yuvarlamıştır. Türk insanı böylesine ağır bedel ödemeyi hak etmiyor. İnsanımızı bu acıklı duruma düşürenlere seçim sandığında ders verme günü gelmiştir. Ayağımıza gelen fırsatı iyi değerlendirmeli ve AKP’nin krizi bol, kaosu bol politikalarından bir an önce kurtulmalıyız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.