AKP’li Koç görücüye çıktı ama…

AKP’li Koç görücüye çıktı ama…
*4.5 yıldır DP rozeti takan Başkan Koç’un ilk kez ismi AKP’li üyeler listesinde okunurken, Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı beklenenin aksine çok sakin geçti.
*Demokrat Parti yöneticileriyle birlikte ağır topların çıkartma yaptığı dün geceki meclis o-turumuna, CHP, MHP, DSP, ANAP, BBP, SP ve diğer siyasi partilerin de ilgisi yoğun oldu.
Karacabey Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumuna, Başkan Ergün Koç’un Adalet ve Kalkınma Partisi’ne AKP) geçişi damgasını vurdu.
Dün akşam yoğun bir katılımla gerçekleşen meclis oturumunda Başkan Koç’un talebiyle Ekim ayı meclis kararları salt çoğunluğun oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilerek yeniden oylandı. Buna göre Ekim ayında gerçekleşen Encümen ve İhtisas Komisyonları seçimi yeniden gerçekleşti.
Öncelikle yapılan encümen seçimlerinde AKP’den Murat Erol ile Hasan Bilir, DP’den Mehmet Göztepe ve Yüksel Arda aday gösterildi. 9 ar oy alan Murat Erol ve Mehmet Göztepe 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlere kadar Encümen Üyesi seçildi.
Daha sonra ihtisas komisyonları seçimlerine geçildi. İhtisas Komisyonu seçimleri öncesi siyasi parti gruplarının üye sayısı yüzdelerine göre hesaplandı.
Siyasi parti gruplarının üye sayısı yüzdelerinin belirlenmesi sırasında Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören, AKP’li üyelerin ilk sırasında Başkan Ergün Koç’un ismini okudu. Koç’un, isminin okunması sırasında salonda buz gibi bir hava oluştu. AKP’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Koç’un bu sırada sessiz kalması ve sakin tavırları oturumun gerilmesini önledi.
Daha önce AKP’nin 7 ve DP’nin 6 üyeyle temsil edildiği Belediye Meclisi’nde, Başkan Koç’un AKP’ye transferi sonrası aritmetik AKP 8 üye, DP 5 üye, ANAP 1 üye, MHP 1 üye ve 1 de Bağımsız üye olarak şekillendi.
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Zafer Özer’in isteği ile gerçekleşen parti gruplarının üye sayısı yüzdelerinin yeniden belirlenmesi sonrası 5 üyeli ihtisas komisyonlarına AK Parti 3, DP 2 üyeyle, 3 üyeli komisyonlarda AK Parti 2, DP’de 1 üyeyle temsil edildi.
Ardından yapılan 9 İhtisas Komisyonu seçimleri AKP’nin üstünlüğüyle geçti. İhtisas Komisyonları seçiminin ardından Kasım ayı gündemi görüşüldü.
Başkan Koç’un AKP’ye transferinden sonra gerçekleşen ilk meclis toplantısına siyasiler yoğun ilgi gösterdi. İlçedeki tüm siyasi partilerin temsilcileri ve halkın büyük ilgi gösterdiği oturumda, özellikle DP İlçe Başkanı Mustafa Çırpan ve yöneticiler, DP’li İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gülan ve arkadaşları oturumu dikkatle izledi. Bir anlamda DP’lilerin sessiz protestosuna sahne olan meclis oturumu, olaysız sona erdi.
2009 Mart’ına kadar görev yapacak olan 9 ihtisas komisyonu ise şu üyelerden oluştu:
Bütçe ve Plan: Önder Matlı, Kemal Çeltik, Hasan Bilir (AKP), Mehmet Ali Köfteci, Dündar Efe (DP)
Bayındırlık ve İmar : Murat Erol, Kemal Çeltik, Engin Bezek (AKP), Mehmet Ali Köfteci, Dündar Efe (DP)
İçişleri : Hasan Bilir, Kemal Çeltik (AKP), Yüksel Arda (DP)
Çevre : Hasan Bilir, Kemal Çeltik (AKP), Yüksel Arda (DP)
Kültür : Hasan Bilir, Kemal Çeltik (AKP) Meral Eren (DP)
Turizm : Hasan Bilir, Kemal Çeltik (AKP), Dündar Efe (DP)
Gençlik ve Spor : Murat Erol, Kemal Çeltik (AKP), Dündar Efe (DP)
Hukuk : Murat Erol, Engin Bezek (AKP), Mehmet Göztepe (DP)
Engelliler : Hasan Bilir, Kemal Çeltik (AKP), Meral Eren (DP)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.