AKP’de adaylık karmaşası

AKP’de adaylık karmaşası
Karacabey AK Parti’den geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan Mahmut Çayır ve Zeki Demir, henüz resmi başvuruda bulunmadıklarını, gelişmeler doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.
AK Parti Genel Merkezi’nin adaylık başvurularını 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzattığına dikkat çeken Mahmut Çayır ve Zeki Demir, bu süreye kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Çayır: Halit Türkkan tutarsız davranıyor
Geçtiğimiz Çarşamba günü AK Parti İlçe Binası’nda aday adaylığını resmen açıklayan Belediye Başkanı Ergün Koç’u açıkça destekler yönde konuşan Halit Türkkan’ı tutarsızlıkla eleştiren Mahmut Çayır, çarpıcı açıklamalar yaptı. Son güne kadar gelişmeleri izleyeceğini vurgulayan Çayır, “Gelinen noktada üzücü bir durumla karşı karşıyayız. Bana göre Ergün Koç AK Parti’nin adayıdır. Daha önceden bize destek verdiğini söyleyen Türkkan’ın ne oldu da düşünceleri birden değişti. Tutarsızca davranışlarından dolayı kendisini kınıyorum. 31 Aralık tarihine kadar ilçe tabanından, üst yönetimden ve milletvekillerinden beklediğim desteği bulamazsam aday olmayacağım. Boşa kürek çekmenin bir anlamı yok” dedi.
Demir: Daha zaman var
Bu konuyla ilgili açıklama yapmak istemeyen Zeki Demir ise, 31 Aralık tarihine kadar her şeyin değişebileceğini belirterek, “Daha zaman var” demekle yetindi.
İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın Ergün Koç’a destek verdiği yönündeki açıklamalarına yorum getirmeyen Zeki Demir, “Bunu bana değil, Halit Türkkan’a sorun” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.