Aklanma raporu

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın önemli soruşturmaların birinden nasıl kurtarıldığının ibretlik öyküsünü okumak ister misiniz?
Başlayalım öyleyse:
    Sadi Kurtulan, AKP'den belediye başkanlığına aday olunca seçim meydanlarında, iktidar nimetlerinin Mustafakemalpaşa'ya kolayca akıtılacağı yönünde verdiği sözleri bilmeyenimiz yok gibidir.
    Allah'ı var, gece gündüz demedi, çok çalıştı(!) Seçmene verdiği sözleri yerine getirememiş olsa bile motivasyonunu hiç bozmadı. Öncelik hakkını kendine verdiği sözlere kullansa da fazla önemsenmedi, AKP'nin prensleri arasındaki yerini korumayı başardı.
    Nasıl mı?
    2009'daki yerel seçimlerde koltuğa oturan Sadi Kurtulan'ın, kendisinden önceki başkan Hayri Öztetikler'in döneminde, Belediye'ye ait banka hesabına 84 milyar yatırdığını hiç duymuş muydunuz?
    Duyun öyleyse.
    Kafanız karışmış olabilir, ancak okuduklarınız doğrudur.
    Koskoca eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, altına imzasını attığı 02.Ocak.2012 tarihli “Aklama Belgesi”nde aynen böyle anlatıyor.
    Biraz daha açalım:
    Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi'nde oluşturulan “Denetleme Komisyonu” üyeleri 2010 yılı gelir-giderlerini incelerken birçok usulsüzlüğe rastlanınca konu, duyarlı yurttaşların yargıya başvurmasıyla ortaya çıktı.  
    Bilindiği gibi belediyeler, otoparklardan elde edilen gelirleri başka bir amaç için kullanamıyor. Gel gör ki, Sadi Kurtulan iş başına gelir gelmez söz konusu yasayı yok sayarak otopark gelirleri hesabından 200 milyar çekince ortalık karışıyor.
 Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı iddiaları önemli bularak, Sadi Kurtulan'ın yargılanması istemiyle İçişleri Bakanlığından izin istiyor.
    İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, ya evraklar üzerindeki tarihleri karıştırıyor, ya da idare-i maslahatçılığı yeğliyor.
Şahin, Sadi Kurtulan'ın, yapılmış densin diye yapılan ön inceleme sırasında verdiği ifadeye dayandırarak diyor ki: “Söz konusu otopark hesabından alınan harcamalar sehven olmuştur. Aynı hesaba iade edilmiştir. Herhangi bir kamu zararı oluşmamıştır. Herhangi birine haksız kazanç sağlanmamıştır. Bu nedenle 02.01.2012 tarihinde soruşturma izni verilmemesine karar verilmiştir.”
    İdris Naim Şahin bu kararla, “Sadi Kurtulan bizdendir” demeye getiriyor.
    Yanıtlanacağını düşünmediğim düzmece raporda, 200 milyarın ne zaman çekildiği belirtilmiyor. Suçun gizlenebilmesi için midir nedir? bu paranın 84 milyarı 03.03.2009 tarihinde, yani Hayri Öztetikler'in döneminde, 116 milyarı da 13.12.2010'da geri yatırılıyor. 
    İlginç değil mi?
    Tarihler, ön incelemeyi yapanların gözünden kaçıyor(!) ayrıca İdris Naim Şahin'in gözünden de kaçmasını kolaylaştırıyor(!)
    Minareye kılıf demek bu olsa gerek.
    Merakımı bağışlayın; öğrenmek istiyorum: otoparktan çekilen paralar nereye harcandı? Geri iade sırasında Belediye'nin hangi hesabı kullanıldı? Ya da kim, nasıl, ne amaçla ödeme yaptı da, Sadi Kurtulan'ın “Sehven yanlışını” düzeltti?
    Birileri çıksın da, Allah rızası için yanıt versin!
    İdris Naim Şahin'e başka bir soru yönelterek yazımıza noktayı koyalım: Sadi Kurtulan AKP'li değil de, CHP'li, ya da MHP'li belediye başkanı olsaydı, aynı aklanma yapılır mıydı? 
    Aklımın ucundan bile geçiremiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.