“Aklan da gel” fırçası

 
 
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın başı ciddi anlamda ağrımaya başladı.
            Bir yanda “Usulsüz ihale”, bir yanda “Usulsüz ödeme” iddialarıyla sarsılan Sadi Kurtulan panik içinde ve ne yapacağını şaşırmış durumda.
            Üstüne üstlük, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının medyada yer almasından sonra AK Parti İl Başkanlığı’nın devreye girerek Sadi Kurtulan’a, “Aklan da gel” demesinin kulaktan kulağa fısıldanmaya başlanmış olması, sıkıntıyı daha da arttırmış gibi.
            Siyasi kulislerdeki söylentilere göre, AK Parti İl Başkanlığı’nın sert çıkışı üzerine Sadi Kurtulan’ın panikleyerek soluğu Cumhuriyet Savcılığı’nda alması doğru değildir.
            Kurtulan’ın yanlış adreslerde şova yönelik adımlarla kafa karıştırmaya çalıştığı dile getiriliyor ve öncelikle bağlı bulunduğu İçişleri Başkanlığı’na başvuru yapılması gerektiği anımsatılıyor.
            Doğru ya, İçişleri Bakanlığı izin vermeden soruşturma açılamaz.
            İçişleri Bakanlığı’nın izin vermemesi durumunda, belediye başkanlarının 657 sayılı devlet memurları yasasına göre yargılanamayacağı bilinirken, Kurtulan’ın Cumhuriyet Savcılığına giderek, “Hakkımda suç duyuruları var. Soruşturma açın” demesi çok yanlıştır. Öncelikle Cumhuriyet Savcılığı’na saygısızlık olur.
            Doğrusunu söylemek gerekirse, Kurtulan’ın Cumhuriyet Savcılığına “Hakkımda işlem yapın” saygısızlığında bulunacağına inanmıyorum.
            Kurtulan’ın “Adalet gereğini yapacaktır. Yargı gerçekleri aydınlatacaktır” açıklamalarını, kafa karıştırma adımları olarak görüyorum.
            Aklanmak isteyen adam, bağlı olduğu kurum olan İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş ister.
            Müfettişler aklarsa, aklar. Suçlu bulursa, Cumhuriyet Savcılığı’na postalar.
            Bunun yolu budur.
Öztetikler usulsüz ödeme yapıldığını doğruladı
            Mustafakemalpaşa eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, sorumluluğunun bilinci içinde bir açıklama yaptı.
            Yurttaş olma sorumluluğunu yerine getiren Öztetikler, nazik bir dille, başkan yardımcılarına yapılan ek ödemelerin usulsüz olduğunu doğruladı.
            Öztetikler, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a gönderdiği “Zararın neresinden dönülürse kardır” içerikli uyarı mektubunda, yasalarla örnekler veriyor. Bu konuda tartışma yapılamayacağını belgelerle ortaya koyuyor.
            Çok da iyi yapıyor. Bilgi kirlenmesini önlüyor.
            Hayri Öztetikler, Sadi Kurtulan’a gönderdiği mektubunun sonunda, “Sayın Başkan; bu işte bir eksik var gibi durmaktadır. Belediye’ye, size, başkan yardımcısı, arkadaşlara, ödemelerde imzaları bulunan memur arkadaşlara zarar gelmemesi için konuyu bir kez daha uzmanlarla görüşmenizi öneririm” diyor.
            Kurtulan yeni bir değerlendirme yapar mı? Konuyu uzmanlarla görüşür mü bilemem.
            Bildiğim, “Gazete haberleri bizim hayatımızı şekillendiremez” gibi saçma sapan açıklamalar yaparak hala savrulmasıdır.
            Bildiğim; Kurtulan’ın köşeye sıkıştığı ve kola kolay kurtulamayacağıdır!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.