AK Parti’de sular durulmuyor!

AK Parti’de sular durulmuyor!
Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan, önceki gece İl Başkanı Sedat Yalçın’ın da katıldığı toplantı sonrası görevden alındı.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un AK Parti’ye transferiyle başlayan sıkıntılı dönemdeki gelinen süreçte, yönetimden 16 ismin İlçe Başkanı Halit Türkkan’la seçimlerin kaybedileceği ve görevden alınması gerektiği yönünde İl Başkanı Sedat Yalçın’a yaptığı baskı sonuç verdi.
İl Başkanlığına giderek Koç ve Türkkan arasındaki uyuşmazlığı dillendiren muhalif grup Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun da desteğiyle Halit Türkkan’ı görevden aldırmayı başardı.
Yaşanan şok gelişme sonrası AK Parti “Cadı Kazanı”na dönerken Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çok sayıda partili “Gece yarısı operasyonuna büyük tepki gösterdi. Türkkan’ın bu şekilde görevden uzaklaştırılmasını içlerine sindiremedikleri anlaşılan Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çok sayıda partilinin istifa edecekleri konuşulmaya başlandı.
İsyancılar grubu, Türkkan’ın pasif kalmasını ve sıkıntıları yönetimle paylaşmamasını gerekçe göstererek görevden alınmasını talep ettiklerini duyurdu.
AK Parti İlçe yönetiminin yakın zamanda konuyla ilgili daha geniş açıklama yapacağı vurgulandı.
Türkkan’ın ardından İlçe Başkanlığı’na Kadir Sevük ya da Av. Mustafa Çelik’in getirileceği ileri sürüldü.
Birçok AK Partili Halit Türkkan’ın, vefasızlık örneği sergilenerek bu şekilde harcanmasını hiçbir koşulda etik bulmadıklarını dile getirdi.
Bazı partililer ise, AK Parti’deki huzursuzluğun Ergün Koç’un ilginç transferiyle başladığını ve daha da büyüyeceğini dile getirerek bedelinin 29 Mart’taki yerel seçimlerde çok ağır ödeneceğini söyledi.
5 yıldır başarıyla yürüttüğü görevinden yangından mal kaçırırcasına uzaklaştırılan Halit Türkkan kayıplara karıştı. Telefonlara da yanıt vermeyen Türkkan’ın şu anda bu konu ile ilgili konuşmak istemediği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.