AK Parti’de restleşme depremi

AK Parti’de restleşme depremi
Karacabey AK Parti yönetimiyle Belediye Başkanı Ergün Koç arasında Belediye Meclis üyeliği konusundaki aday tartışmaları zirveye tırmandı.
AK Parti yöneticileri ile Başkan Koç’un istediği isimler arasındaki görüş ayrılığı son dakikaya girilirken, ender görülen restleşme getirdi. AK Parti yöneticilerinin Belediye Meclis üyesi olarak halen görevini sürdüren Önder Matlı, Murat Erol, Kemal Çeltik ve Nurgül Özatilla gibi isimleri ön planda tuttuğu belirtilirken, Belediye Başkanı Ergün Koç’un ise, beraberinde getirdiği Sedat Karakaşlar, Meral Eren ve Ersel Yılmaz gibi isimlerin listede mutlaka yer almasını istediği ileri sürüldü.
İki taraf arasında anlaşma sağlanmaması nedeniyle sert tartışmalar yaşandığı ve Başkan Koç’un dün siyaset tarihinde ender görülen bir çıkış yaptıktan sonra, “İstediğim ekip olmazsa ben yokum” dediği kulislere bomba gibi düştü.
Buna karşılık AKP İlçe yöneticilerinin de Koç’un restini gördüğü ve “Aksi olursa biz olmayız” dediği kaydedildi.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un AK Parti’ye geçişinden bu yana süren gerilimin, Ali Koyuncu’nun bütünleştiricilikten uzak, yanlış politikaları sonucu giderek tırmandığı ve 2 gün içinde büyük bir süpriz yaşanabileceği dile getirildi.
AKP İlçe tabanıyla sıkıntılarını çözemeyen Başkan Koç’un dün Ankara’ya giderek Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile bir araya geldiği ve “Ekibim olmazsa, ben de yokum” dedikten sonra konuyu son kez Bakan Faruk Çelik’le konuşacağı ifade edildi.
Suların bir türlü durulmadığı görülen AK Parti’de istifa sesleri yükselmeye başlarken, Ergün Koç’un listede mutlaka görmek istediği isimlere yer verilmemesi durumunda “Vuruşarak çekilebileceği” belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.