AK Parti’de “Koç Çatlağı”

AK Parti’de “Koç Çatlağı”
Karacabey AK Parti’de Ergün Koç’un ilginç transferiyle başlayan “çatlak” giderek büyüdü ve yöneticilerin ikiye bölünmesine neden oldu.
Belediye seçimlerini her şeye rağmen kazanmak isteyen AK Partililer, bu düşünce ile ilk olarak DP Belediye Başkanı Ergün Koç’u transfer edip aday göstererek bombayı patlattı. Ancak, Ergün Koç’un AK Parti’ye tepeden inme transferi ilçe tabanından büyük tepki aldı. Açıkça söylenmese de, AKP tabanı Ergün Koç’u içine sindiremedi.
Karacabey’in kolay kazanılamayacağının farkında olan İl Başkanı Sedat Yalçın ile milletvekilleri sık sık ilçeye gelerek bütünleştirme çalışmaları yaptı.
AKP İlçe tabanı ile Ergün Koç’un barıştırılması yönünde yapılan girişimler her hangi bir sonuç vermezken, parti içinde giderek büyüyen bölünme meydana geldi.
Halit Türkkan’ın ilk başlarda Ergün Koç’a sıcak bakmaması ancak, daha sonra baskıyla, “Ergün Koç’un arkasındayız” açıklaması yapması parti içindeki bölünmeyi hızlandırdı.
Ergün Koç’u destekleyenler ile desteklemeyenlerin oluşturduğu iki grup, parti içindeki sıkıntıları giderek arttırdı. Başkan Koç’un yeniden aday olması halinde AKP tabanından bir çok istifaların gerçekleşeceği yüksek sesle yeniden dillendirilmeye başlanırken, önceki gün yaşanan şok gelişmeler AKP’yi, cadı kazanına döndürdü.
Ergün Koç’u destekleyen grup önceki gün Bursa’ya giderek; “Halit Türkkan’la olmuyor. Bu böyle yürümez. Gemi su almaya başladı. Başkanın değiştirilmesi gerekir. Alın bunu” “Ültimatomu” verince ortalık iyice karıştı.
Bu kez, “Ergün Koç’la seçim kazanamayız” diye konuşan Halit Türkan yanlıları karşı atağa geçti ve dün AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’a, “Danıştay’daki Yolsuzluk Dosyaları” ile Abdüllatif Şener’in öncülüğünü yaptığı “Demokrat Oluşum”un Karacabey haritasını kimlerin şekillendirdiğini anlattı. Ergün Koç’un 26.12.2008 günü DSİ Setbaşı Tesisleri’ndeki “Örgütlenme toplantısında, Demokrat Oluşumun” siyasi yapılanmasıyla ilgili fotoğrafını ortaya koydu.
Böylece AK Parti’de “Cadı Kazanı” kaynamaya başlarken, siyasi kulislerde, “Doku Uyuşmazlığının, seçim yitirilmesine neden olacak” şeklinde gündeme gelen değerlendirmeler öne çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.