AK Parti ‘temayül’ünü yaptı

AK Parti, Bursa’da 18 kişilik aday listesi için teşkilatın nabzını tuttu. Meclis’te Bursa’yı temsil edecek isimler için son sözü Genel Merkez söyleyecek.
AK Parti’de milletvekili adaylarını belirleme sürecinde geçtiğimiz Pazar günü önemli bir kavşak daha dönüldü.
BUTTİM’de saat 11.00’den 16.00’ya kadar süren temayülde, kurulan 18 sandıkta 2 bin 694 il delegesinin görüşüne başvurularak ‘kimi milletvekili görmek istedikleri’ soruldu.
Temayül Yoklaması’na Karacabey’den yüzde 80 oranında katılım sağlandığı bildirildi. AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, şu ana kadar 213 aday adayından 165’ini ilçe yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’ndan oluşan çok sayıda teşkilat üyesiyle birlikte 10 gün boyunca Karacabey’de konuk ettiklerini ve gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi.
Daha önce milletvekilliği yapmış isimler hariç 213 aday için yapılan oylamanın sonuçları açıklanmadan Ankara’ya gönderildi. Bundan sonra gözler Genel Merkez’e çevrilirken, 18 kişilik kesin aday listesi en geç 7 Nisan’da belli olacak.
Bölgemizden 3 aday adayı temayülde
7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler öncesinde AK Parti’den aday adayı olan Karacabeyli Adnan Oruç, Zeki Demir ve Kadir Altıneler de temayük yoklamasında yer aldı.
Matlı, Bilecik’te görev yaptı
Diğer yandan AK Parti Genel Merkezi, 28 Mart Cumartesi ve 1 Mart Pazar günleri 81 ildeki temayül yoklamalarını yapacak heyetleri belirlerken, Bursa’dan 4 AK Parti milletvekiline görev verdi. Buna göre; Karacabeyli Önder Matlı Bilecik’te, Hüseyin Şahin Balıkesir’de, Bedrettin Yıldırım Sivas’ta ve İsmail Aydın da Kocaeli’nde temayül yoklamasını yapan 5’er kişilik ekiplerde görev aldı.
Temayüle katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yeni anayasa vurgusu yaparken, İl Başkanı Cemalettin Torun da, parti içi demokrasinin işlediğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.