AK Parti şokta!

AK Parti şokta!
Karacabey AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden “Gece Yarısı Operasyonu”yla alınan Halit Türkkan’ın aradan 48 saat geçmesine karşın, ortaya çıkmaması ve konuyla ilgili açıklama yapmaması dikkat çekti.
AK Partili 16 yöneticinin İl Başkanı Sedat Yalçın’la görüşerek, Halit Türkkan’ı görevden aldırmasıyla başlayan ilginç gelişmeler gündemi sarsmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un AK Parti’ye transferiyle başlayan gerilim, AKP ilçe yönetimindeki çatlak bölünmelere neden oldu. Parti yönetiminin, Türkkan’ın gelişen olaylar karşısında net bir duruş sergileyemediğini öne sürerek, seçimlerde sıkıntı yaşanabileceği yönünde İl Başkanı Sedat Yalçın’a yaptığı baskı dikkat çekici bulunurken, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çok sayıda partili isyan etti.
Türkkan’ın alınış biçimini eleştirenler, “Böyle vefasızlık olmaz. Türkkan, 6 yıldır gece gündüz demeden partimiz için özveriyle hizmet etmiştir. Bu insafsız uygulamayla AK Parti’ye küfür edenlerin ekmeğine yağ sürülüyor. Çok zamansız ve çok yanlış bir operasyon oldu. Umarız bedeli ağır ödenmez” diye konuştu.
Milletvekili Ali Koyuncu’nun da desteklediği operasyonun ardından cadı kazanına dönen AK Parti’deki “Arap Saçı” giderek kör düğüm oluyor. Türkkan’ı destekleyen Kadın ve Gençlik Kolları ile çok sayıda partilinin istifa aşamasında olduğu konuşulmaya başlandı.
Konuyla ilgili konuşmayan Türkkan ve parti yönetiminin yakın zamanda açıklama yapması bekleniyor. Türkkan’dan boşalan ilçe başkanlığı görevine ise Avukat Mustafa Çelik ya da Kadir Sevük’ten birinin bugün atanması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.