AK Parti Faruk Türe’yle

AK Parti Faruk Türe’yle
*DP’den 3,5 ay önce AK Parti’ye transfer olan Başkan Ergün Koç, Belediye Meclis Üyeliğine almak istediği Sedat Karakaşlar ile Ersel Yılmaz’a karşı büyük bir tavır gösterilince, DSP ile flörte başladı.
*Başkan’ın kurmayları; Koç’un Bağımsız aday olabileceği olasılığını da düşünerek, eski partisi DP’den de teklif yapılması halinde değerlendirmeye alabileceğini söyledi.
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un, AK Parti yöneticileriyle, meclis üyeliği için başlayan anlaşmazlık sonunda, iki gündür süren “Restleşme depremi” dün gece yarısı, “Faruk Türe ile devam” kararını çıkardı.
Başkan Koç ile AK Parti yöneticileri arasında iki gün önce başlayan liste üzerindeki görüş ayrılığı, karşılıklı restleşme sürecini getirdi.
Koç’un, “Sedat Karakaş ile Ersel Yılmaz listede yer almazsa, yokum” restine, aynı sertlikte yanıt veren AKP İlçe yöneticileri, “Onlar, varsa biz olmayız” diye deprem yaratan büyük bir çıkış yaptı.
Bunun üzerine Ankara’ya giden ancak Faruk Çelik’le görüşme olanağı bulamayan Koç, dün AKP İlçe Yöneticileriyle saatlerce görüşerek konuya çözüm getirilmesini istedi.
Sedat Karakaşlar ile Ersel Yılmaz’ı hiçbir koşulda listede görmek istemediklerini ve bu konuda pazarlık yapmayacaklarını söyleyen AKP İlçe yöneticileri dün gece olağanüstü toplandı.
AK Parti İlçe Merkezi’nde, saatlerce süren genişletilmiş toplantı sonunda, “İl Genel Meclisi Üyesi, Kuyumcu Faruk Türe ile devam” kararı alındı.
Belediye Meclis Üyeliğine yazılacak isimler üzerinde yaşanan anlaşmazlık sonunda ortaya çıkan “Restleşme depremi”nin kendilerini ister istemez yeni bir karar almaya yönelttiğini belirten AKP İlçe Başkanı Kadir Sevik; “Ortaya çıkan tablo herkese hayırlı olsun. Rakiplerimiz Belediye Başkanlığı için yoğun bir çalışma temposu sergilerken, AK Parti’deki anlaşmazlık kavgası daha fazla süremezdi. Dün gece olağanüstü toplanan Yönetim Kurulumuz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Mahalle temsilcilerimiz ve çok sayıda partilimizin oy birliğiyle aldığı karar sonucu, herkesin yakından tanıdığı, sayıp, sevdiği, İl Genel Meclisi Üyemiz, partimize ve ilçemize başarıyla hizmet getirmiş olan çok değerli kardeşimiz Kuyumcu Faruk Türe ile devam kararı aldık. Belediye Başkan Adayımız Faruk Türe, ilçemize ve partimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Karşılıklı restleşmeler sonunda, Bakan Faruk Çelik’e iki isim üzerindeki kararlılığını anlatan bir faks gönderen, ancak hala yanıt alamayan Ergün Koç’un büyük bir olasılıkla istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor.
AK Parti yöneticileri Faruk Türe kararıyla siyaset tarihimizde ender görülen bir son dakika bombası patlatırken, Belediye Başkanı Ergün Koç’un da boş durmadığı belirtildi.Yeni arayışlar içine giren Koç’a DSP’den çağrı geldiği dile getirilirken, eski partisi DP’den teklif sunulması halinde değerlendirme yapılabileceği kaydedildi.
Koç’un kurmayları, Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığı da düşündüklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.