Aile şirketleri çabuk batıyor

Aile şirketleri çabuk batıyor
TOSYÖV Bursa Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Destekleme Derneği, Yenişehir İşadamları ve Sanayiciler Derneği’nin (YESİAD) ortaklaşa düzenledikleri “Girişimci Geliştirme Programı” dahilinde ki “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” konulu panel Yenişehir Koç İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleşti.
Açılış konuşmalarını yapan YESİAD Başkanı Muhsin Mardin ve TOSYÖV Bursa Başkanı Habil Duran sivil toplum kuruluşlarının güç birliği yaparak daha etkili olacağını ve daha geniş çevrelere sesini duyuracağını belirtti.
TOSYÖV Bursa Başkanı Habil Duran’ın yönettiği panele, İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener ve PRONET Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü İ.Hakkı Kavurmacı konuşmacı olarak katıldı.
Panelde, aile şirketleri ve sorunları konuşuldu. Konuşmacılar, Türkiye’de Kurulu şirketlerin % 93’ünün aile şirketi olduğunu, her yıl 80 bin şirket kurulduğunu ama kurulan bu şirketlerin 1/3’ünün kapandığını belirttiler.
Aile şirketlerinde göze çarpan en önemli zaafın üç madde halinde özetlenebileceğini anlatan konuşmacılar, bunları; eğitim ve geliştirme eksikliği, planlamanın olmayışı ve hedefsizlik olarak sıraladılar. Bu eksiklerin şirketlerin genel durumuna bakıldığında aynı oranlarda görüldüğünü söyleyen konuşmacılar, şirketlerdeki gelişmenin neden yavaş olduğu? Neden kapandıkları? Şirket ömürlerinin neden kısa olduğu? En iyilerin bile sadece 12 nesil dayanabildiği gibi konularda açıklamalarda bulundular.
YESİAD Başkanı Muhsin Mardin, toplantı sonrasında TOSYÖV Bursa Başkanı Habil Duran tarafından verilen belge ile TOSYÖV Bursa üyeliğine alınarak, Yenişehir TOSYÖV Temsilcisi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.