AGM’den kan bağışçılarına indirim!

Bu kapsamda her ay gerçekleştirdikleri kan bağışı kampanyasına dün Saadet ve Hamidiye Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte dün başladıklarını belirten Hoşbaş, bugün ve yarın da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde kampanyanın süreceğini kaydetti.

Tüm ilçe halkını anlamlı kampanyaya beklediklerini belirten Hoşbaş, “Bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir” dedi.

Kan vermenin kutsal bir vatandaşlık hizmeti olduğuna dikkat çeken Yusuf Hoşbaş, “Halk arasında kiloca zayıf olan bir kişinin kan veremeyeceği gibi bir inanış var. Aslında bazen kilolu kişilerde kan yetersizliği olabildiği gibi, zayıf olanlarda fazlalık olabiliyor. Kişinin kan verip veremeyeceğini Bursa Kızılay Merkezi’nden gelen görevli arkadaşlarımız yaptıkları ön çalışma sonrası karar verebilir. Kan veren bir kişinin karaciğeri kısa sürede kendisini yeniliyor.

Yapılan tahliller sonrası kan veren kişinin her hangi bir hastalık taşıyıp taşımadığı da anlaşılabiliyor. Eğer kan veren bir kişide her hangi bir rahatsızlık saptanmışsa, kayıt forumundaki adresinden kendisine ulaşıp, kısa sürede tedavi olması öneriliyor. Bu da kişinin hastalığının erken teşhis edilmesini sağlıyor. Rahatsızlık saptanan kişide alınan kan imha edilerek kullanılmıyor” diye konuştu.

Karacabey’in yükselen değeri AGM Süpermarket, Kızılay’ın kan bağışına destekte bulunan vatandaşlara alışverişlerde yüzde 15 indirim sunacak.

AGM Marketler zinciri ile yapılan protokol yaptıklarını dile getiren Kızılay Karacabey Şube Başkanı Yusuf Hoşbaş, kan bağışında bulunanların kupon karşılığı 1 ay boyunca yüzde 15 indirimden yararlanabileceklerini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.