Ağaçlar kesilmeyecek

Karacabey Atatürk Bulvarı üzerinde Belediye ile Konak Pastanesi arasından başlayan ve Bandırma Gross’a kadar uzanan yol arasında bulunan yaklaşık 30 adet fıstık çamının kesilmek istendiği duyumu TEMA Vakfını harekete geçirdi.
Yıllar önce ekilen ağaçlara kargaların yerleştiğini, çok ses çıkarttıklarını ve pislikleri nedeniyle etrafa çirkin görüntü verdiğini iddia eden esnaf, konuyla ilgili yazdıkları dilekçeyi Belediye’ye vererek, 30 adet ağacın kesilmesi talebinde bulundu.
Dün kendilerine Belediye Binası 2. katında büro veren Başkan Ergün Koç’a teşekkür ziyaretinde bulunan Tema Vakfı Karacabey Temsilcisi Naci Güncü ve minik üyeler, söz konusu ağaçların kesilmemesi için söz aldı. Tema Vakfı Karacabey Temsilcisi Naci Güncü, ağaçların kesilmesi talebinde bulunan esnafları kınadığını belirterek, “İlçenin güzelliklerinden biri olan bu ağaçların kesilmesini istemek yanlış bir düşüncedir. Kargalar yüzünden ağaçların kesilmesini istiyorlarsa bunun çaresi bulunur. Ancak amaçları başka ise, kesinlikle bu insanlarda ilçe sevgisi yok demektir. Bu kadar basit bir konu için büyük öneme sahip ağaçlar kesilemez. Buna asla izin vermeyeceğiz. Belediye Başkanımız da bu konuda bizim gibi düşünüyor. Kendisine TEMA Vakfı adına teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Koç ise, esnafın talebini komik bulduğunu dile getirerek, “Hedefimiz Karacabey nüfusu kadar ağaç dikmek. Bunu göreve ilk geldiğimiz günlerde söyledik. Birkaç kişi kargalardan rahatsız oluyor diye 30 tane ağacı asla kesmeyiz. Bunun tartışmasını bile yapmam” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.