Adına Yakışmıyor

Kurumlar veya kişiler bazen isimleri ile mütenasip olmazlar.
Anne ve babalar çocukları doğduklarında özenle isim seçerler. Çocuklarını ileride görmek istedikleri şekilde isimlendirmeye çalışırlar. Fakat bazen tersi oluverir.
Örneğin; kahraman derler, olur bir ödlek. Filiz ismi koyarlar, olur tombul ve dört köşe. Mülayim olarak isimlendirirler, çocuk büyüdüğünde sert mi sert olur.
Örnekleri daha da çoğaltmak mümkün. Ama uzatmayalım. Hepimizin aklı başka başka ismi ile tenakuz teşkil eden kurum ve kişiler gelebilir.
Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, kürsüye çıkmış konuşuyor. Hitap şekli, normalin dışında. Siyaset stili öyle. İlk ve son değil. Daha öncede ulu orta denebilecek konuşmaları var.
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında da, hakarete varan sözleri söyleyen de Bay Kamer Genç. Fakat ne ANAP ve nede DYP’li Milletvekillerinden fiziki bir mukabeleye maruz kalmamış idi.
Amma her zaman papaz pilav yemez diye bir söz vardır. Bu defa Bay Kamer Genç kürsüden sükunet içerisinde inemedi. AKP’li milletvekillerinin bazıları tarafından tekme tokat ve yumruk ile alaşağı edildi.
Devamı da kuliste yaşandı. Kendi deyimi elliye yakın AKP’li Milletvekili tarafından bir posta daha tekmelendi.
Dua etsin, CHP’li ve MHP’li Milletvekilleri etrafında etten duvar ördüler de, linç olmaktan kurtuldu.
Şimdi buraya kadar ki bölümde Bay Kamer Genç’in tahrikleri ve neticesinde ortaya çıkan olayın normal sayılması mümkün değildir.
Özgürlükleri genişletiyoruz diye Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesini kuşa çeviren bir iktidar partisinin milletvekilleri, TBMM’deki kürsü hürriyetine dahi tahammül edememişlerdir.
Fakat daha vahimi ise, Mudurnu’da Cami yolunda olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyu değerlendiriş şeklidir.
Ne diyor Başbakan Erdoğan; “Benim partimin milletvekilleri şiddet uygulamazlar. Şiddet uygulayan o zattır.” Ayrıca belirtmek gerekirse, Bay Erdoğan’ın açıklama yaparken gülümsemesi; olaydan memnun olduğu izlemini vermektedir.
Şiddete maruz kalan, dayak yiyen Bay Genç, şiddeti uygulayan AKP’li bazı milletvekilleri. Her ne kadar görüntü tespitinin önüne geçmek için kameralar kapatılmış olsa da, usta foto muhabirleri olayları görüntülemişler ve milleti bilgi sahibi yapmışlardır.
Adında “ADALET” kelimesi bulunan partinin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Bay Genç’in şiddet uyguladığını ifade ediyor. Hem de Cuma namazı için camiye giderken.
Herhalde bu ifadeyi ve tavrı, fanatik AKP’lilerin dışındaki AKP sempatizanları dahil olmak üzere tüm toplumun, değer süzgecinden geçireceğini umuyorum.
İnsanların, hangi makamda bulunurlarsa bulunsunlar, olayları birazcık adil düşünüp değerlendirip ve ifade etmeleri gerekir diye düşünüyorum.
Aksi halde parti adındaki “ADALET” kelimesi toplumu aldatmaya yönelik olmaktan öteye geçemez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.