ADD’den “Görev dağılımı ve 19 Mayıs” açıklaması

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği, 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirdiği kongre sonrasında seçimi kazanan Haluk Aka önderliğindeki yeni yönetim görev dağılımını yaptı.
    Buna göre Haluk Aka'nın yeniden başkan olduğu ADD Karacabey Şubesi'ndeki yeni yönetim şu şekilde oluştu; Kemal Ziya Koşaner (Başkan Yardımcısı), Namık Kemal Korkmaz (Muhasip), Tuncay Düzen (Yazman), Fahri Çeki (Üye), Namık Kemal Kuş (Üye), Koray Yılmaz (Üye).
    Görev dağılımını belirleyen Karacabey ADD Şubesi, ilk açıklamasını “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” ile ilgili yaptı.
    19 Mayıs'ı, “Samsun'dan doğan güneşin tüm yurdu sarması” olarak değerlendiren ADD Şube Başkanı Haluk Aka, “Vatanın işgal, ordularımızın dağıtılmış, halkımızın yoksul ve bitkin, ülkeyi yönetenlerin ise kendi hayat ve saltanatlarını sürdürebilmek için işgalcilerle işbirliği yapacak kadar alçaklaşmış durumda “İşte böyle bir ortamda 19 Mayıs'ta Samsun'da bir güneş doğdu. Yüreği vatan sevgisi ile çarpan Mustafa Kemal, Anadolu'ya çıktıktan sonra görüşmelere başlamış önerilen İngiltere korumasına ve Amerikan mandası altında yaşanılmasına karşı çıkmıştır.
    Atatürk; 'Efendiler, bu durum karşısında bir tek karar vardır, o da Ulusal Egemenliğe dayanan kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmaktır' diyerek hedefi açıklamıştır.
    Kurtuluş savaşımızın başlangıcı kabul edilen 19 Mayıs bayram ilan edilmiştir. Gençliği çok seven ve güvenen Atatürk, bu bayramı Türk gençliğine armağan etti. 'Ey Türk Gençliği' diye başlayan hitabesinde belirttiği gibi Cumhuriyeti kollama ve koruma görevini de gençliğe vermiştir.
    Çağdaş bilimi kendine rehber edinen Atatürkçü Türk gençliği de, Atasına verdiği sözle koşullar ne olursa olsun bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşatılacağını belirtmiştir. Bu yolda hiçbir tehdit ve saldırıya boyun eğmeyeceğine söz veren Türk gençliği, ülkemizi bölmeye, çağdaş, bağımsız ve laik Cumhuriyetimizin yapısını değiştirmeye yönelik her türlü baskıya boyun eğmeyeceğini dile getirmiştir.
    Bu mücadeledeki gücünün damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu belirtmiştir. Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda yürüyen Türk gençliğinin, '19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı' kutlu olsun” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.