ADD, göz altıları protesto etti

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, önceki gün yaşanan göz altıların savcı iddianamesi olmaksızın gerçekleşmesini Cumhuriyet Alanı’nda protesto etti. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan protesto gösterisine Karacabey’deki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri de geniş katılımla destek verdi. Önceki gün ADD Genel Başkanı E. Org. Şener Eruygur, E. Org. Hurşit Tolon, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın gözaltına alınış şeklini protesto eden grup, Cumhuriyet Alanı’nda basın açıklaması yaptı. CHP, DSP, İP, ANAP, DP, Eğitim-Sen ve ADD yöneticilerin katıldığı protesto gösterisinde basın açıklaması yapan Karacabey ADD Başkanı Yusuf Karayün, Anayasa Mahkemesi’nde sözlü açıklama yapacağı günde ve Sivas’ta 37 aydınımızın hunharca katledişinin yıl dönümünde gerçekleşen göz altıların düşündürücü olduğunu dile getirdi. Karayün, “ADD Genel Başkanı E. Org. Şener Eruygur, önceki gün erken saatlerde gözlem altına alınmıştır. ADD Genel Merkezi, Maltepe, Batıkent ve birçok şubeye baskın yapılmış, tutanaksız olarak eşya ve belge alınmıştır. Ayrıca aynı saatlerde ülkemizin tanınmış dört aydınının daha gözlem altına alındığını da öğrenmiş bulunuyoruz. Bu arada toplam yirmi bir kişinin daha gözlem altına alındığı yönünde haberler yayılmaktadır.
Gözlem altına alınan kişilerin hepsinin Atatürkçü olma özellikleri bilinmektedir. Bu arada dikkatlerden kaçmayan bir husus, bu göz altına alma uygulamasının, aynı zamanda Yargıtay Başsavcısı’nın kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nde sözlü açıklama yapacağı günde ve Sivas’ta 37 aydınımızın hunharca katledişinin yıl dönümü gününde gerçekleştirilmesidir.
Bunun basit bir rastlantı olmadığı hukukun gereklerini yerine getirmekle ilgisi olmayan bir gözdağı verme ve intikam alma operasyonu olma olasılığı pek çok tarafsız gözlemci tarafından dile getirilmiştir. Esasen neredeyse bir yıla varan bir süre boyunca pek çok aydının ortada herhangi bir iddianame yokken özgürlüklerinden yoksun bırakılıyor olmaları hukukun en temel ilkeleriyle bağdaştırılamayan bir durum oluşturmaktadır. Bir kısım sömürgeci zihniyet taşıyan batılı çevrelerin ve içerdeki ikinci Cumhuriyetçi ve gerici işbirlikçilerinin günlerdir yaygınlaştırdıkları saldırı ve dedikodulardan başka hiçbir ciddi iddia ortaya konmuş değildir. Ayrıca kaçma ve izini kaybettirme olasılığı asla bulunmayan, başta Genel Başkanımız Sn. Eruygur olmak üzere saygın kişilerin yargısız infaza tabi tutulurcasına özgürlüklerinden yoksun bırakılmalarını mantıkla ve hepimizin korumak zorunda olduğumuz hukuk ilkeleri ile bağdaştırmamız olanaksızdır.
Son olarak unutulmasın ki hukuk herkes için gereklidir. Hukuku ciddiye almadığını gördüğümüz bazı iktidar sorumluları da günü geldiğinde belki hukuktan başka dayanacak değer bulamayacaklarını bilmelidirler” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından “Susma! Sustukça sıra sana gelecek!” sloganı atarak dağıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi sonrası grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.