ADD, ’Andımız’ın kaldırılmasına tepki gösterdi

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), “Andımız”ın kaldırılmasına tepki gösterdi. İlköğretim kurumlarında “Andımız”ın okunmasının yasaklanması ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti, vatana bağlılığı, Türklük bilincinin pekiştirilmesi amacıyla, zamanın Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip in yazdığı 'Andımız' metninin okullarda okutulmasına onay verdi.

Bu metin üzerinde, 1972 ve 1997 yıllarında yapılan değişikliklerle 08 Ekim 2013 tarihine kadar okullarımızda ilk dersin başlangıcından önce, öğrencilerimizin büyük bir coşku ve heyecanla 'Andımız'ı okuyup Atatürk'e ve Cumhuriyete bağlılığını severek ifade ediyorlardı.

Ayrıca, 'Andımız' öğrencilerimiz derse başlangıcında motivasyonlarını da arttırdığı bilinmelidir.

Gerekçesinin ne olduğunu anlamakta zorluk çektiğimiz yasaklama kararıyla 11 Ekim 2013 tarihinden itibaren okullarımızda 'Andımız'ın okunması yasaklanmıştır.

Büyük bir çoğunluğu 'Türküm' demekten onur duyan bir milletin ve onların çocuklarının her gün 'Andımız'ı okumaktan sıkıldığını kimse iddia edemez. Böyle düşünenler varsa, okullarımıza gidip 'Türküm, Doğruyum' diyerek başlayıp 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyerek biten 'Andımız'ı okurken ne kadar heyecanlandıklarını, ne kadar mutlu olduklarını çocuklarımızın gözlerinde göreceklerdir.

Gerekçesi ne olursa olsun 'Andımız'ın okullarımızda her gün okunmasının yasaklanmasını anlamıyor ve kabul etmiyoruz.

Halkımızın önemli bir bölümünün de bu yasaklamayı onaylamadığından eminiz.

Şu da unutulmamalıdır ki, çocuklarımıza 'Türküm, Doğruyum … Ne Mutlu Türküm' demeyi yasaklamakla, çocuklarımızdaki Mustafa Kemal sevgisini ve Cumhuriyete bağlılığı bitirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Okullarımızdan 'Türküm, Doğruyum, Çalışkanım, İlkem … Ne Mutlu Türküm Diyene' haykırışlarını yakın bir gelecekte yükseleceğinden emin olduğumuzu belirtiriz.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.