Acil Sağlık (112), hayat kurtarır!

Karacabey Sağlık Müdürü Ensar Uyğun, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin kuruluşunun 17. yıldönümünü kutladı. Uyğun, “İlçemizde 2 noktada özveriyle çalışan, gecesini ve gündüzünü vatandaşların sağlığı için feda eden değerli sağlık çalışanlarımızın bu önemli gününü kutluyorum ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
112 Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendiren İlçe Sağlık Müdürü Ensar Uyğun, şunları söyledi; “112 Acil, halkımızın acilen ortaya çıkan sağlık sorunlarına, çok hızlı müdahale eden, çağdaş yöntemleri uygulayan, tam donanımlı araçlara ve yetkin bir ekibe sahip olan sistemin adıdır.
Bilindiği üzere ülkemizde kazalar ve acil dahili hastalıklarda yapılan, bilinçsiz ve yanlış müdahaleler nedeniyle, binlerce vatandaşımız yaşamını yitirmekte ya da sakat kalmaktadır. Oysa bu sorunu aşmış ülkelerde, hem halkın ilk yardım düzeyi yeterlidir hem de acil yardım sistemlerinde çağdaş metotlar uygulanmaktadır.
Kazalardan sonra meydana gelen ölümlerin yüzde 10'u ilk 5 dakikada, yüzde 50'si ise ilk 30 dakikada gerçekleşmekte olup, süratli ve bilinçli ilk yardım ile yüzde 18'i, acil yardımla ise yüzde 25'i önlenmektedir.
Bundan anlaşılacağı gibi ilk yardım ve acil yardımın önemi çok büyüktür. 112 Acil Sağlık Hizmetleri sunduğu hizmetlerle, acil hastalanma ve yaralanma hallerinde bilgisizlik ve ihmalden, uygun olmayan taşıma koşullarından kaynaklanan ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması hedeflenmekte, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini düzenleyerek, olağanüstü durumlarda da gerekli acil sağlık hizmetlerinin verilmesinde önemli görevler üstlenmektedir.
Bu hizmetle, halkımız herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde ihtiyaç duyduğunda günün 24 saatinde 112 ücretsiz telefon numarasını çevirerek ulaşmakta, aciliyetine karar verilen başvurularda belirtilen adrese en yakın,acil yardım istasyonundaki tam donanımlı bir ambulans ve içerisinde doktor,yardımcı sağlık personeli ve şoförden oluşan profesyonel bir ekiple olay yerine en kısa sürede ulaşarak, hasta veya yaralıya gerekli acil müdahaleyi yapmakta, ihtiyaç duyduğunda en yakın uygun hastaneye nakletmektedir.
    İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin kuruluşunun 17. yıldönümü kutlanmaktadır. İlimiz genelindeki tüm 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelinin ve Karacabey'de hizmet veren 2 noktada, özveriyle çalışan, gecesini ve gündüzünü vatandaşlarımızın sağlığı için feda eden değerli sağlık çalışanlarımızın bu önemli gününü kutlar, tüm hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.