Acil önlem alınmalı, saldırılar cezasız kalmamalıdır!

Sağlık Sen Karacabey yönetimi, Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına yönelik son günlerde artan sözlü ve fiziksel saldırıları şiddetle kınadığını duyurdu.
    Sağlık çalışanlarının yalnızca vatandaşlara hizmet verdiğini anımsatan Sağlık Sen İlçe yönetimi, önceki gün Devlet Hastanesi A Blok'ta basın açıklaması yaptı.
    Sağlık Sen İlçe Temsilcisi Fatih Alpaslan'ın okuduğu basın bildirisinde, sağlık çalışanlarına sahip çıkılması ve şiddet gösterenlerin de bir an önce cezalandırılmasını istendi.
    Alpaslan, okuduğu basın bildirisinde şunları söyledi; “İnsan sağlığı için fedakarça çalışan hekimlerimiz, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, acil servis görevlilerimizin tek düşüncesi insanlarımızı sağlığına kavuşturmak ve hayat kurtarmaktır.
    Güvenlik görevlisi Ahmet Gülsoy'un bir hastanın fiziksel ve sözlü saldırısına maruz kaldığı olayın sıcaklığı devam ederken, bu kez de Radyoloji Uzmanı Dr. Ayşe Akın, benzer durumla karşılaştı.
    Dr. Akın, daha sonraki günlerde randevu verilmesi gereken hastaya mağdur olmaması için aynı gün beklemesi durumunda ilk fırsatta ultrasona kabul edeceğini söylemesine karşın hasta muayene odasına zorla girerek, sözlü hakarette bulunmuştur.
    Ardından olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde sadece duyduğu sesler üzerine olay yerine gelen Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Gündüz de, hasta tarafından önce sözlü sonra da fiili saldırıya maruz kalmıştır.
    Bu olaydan yarım saat sonra ise, Çocuk Servisinde görevli Hemşire Elif Güzelyurt, bir hasta yakının haksız sözlü hakaretleriyle karşılaşmıştır. Şunu asla unutmamalıyız ki, hastanede çalışan tüm personeller, vatandaşlarımıza iyi bir sağlık hizmeti sunmak için çaba harcamaktadır. Hastaneler, birkaç kendini bilmezin güç gösterisi yapacağı yerler değildir.
    Sağlık Sen olarak yaptığımız araştırmada sağlık çalışanlarının en çok hasta ve hasta yakınları tarafından sözlü ve fiziksel saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını tespit ettik. Sağlık çalışanları sadece biraz saygıya ihtiyaç duymaktadır. Şiddet olaylarının her geçen gün biraz daha artması bir yerlerde yanlış yapıldığının göstergesidir.
    Söz konusu bu saldırıların Karacabey halkı tarafından farkındalık oluşturmalıdır. İlçemizdeki görevli sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerekmektedir. Aksi halde Karacabey'den atamayla giden her doktor ilçemiz adına bir kayıptır. Bu konuda Karacabey kamuoyu duyarlı olmalıdır.
    Şiddet olayları nedeniyle saldırıya uğrayan Uzman Doktor Mehmet Gündüz, hastanedeki görevinden istifa etmek istemektedir. Bu kayıp sadece Karacabey'in olacaktır. Örneğin; Tomogrofi cihazının kullanılabilmesi için iki Radyoloji Uzmanına ihtiyaç vardır. Bu konuda yıllarca uğraşan siyasetçilerimizin, birkaç kendini bilmez yüzünden çabaları boşa gidecektir. İlçemizde özlemle beklenen tomogrofi cihazı, ikinci bir Radyoloji Uzmanı olmayınca kullanılmaz duruma gelecektir.
    Sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıları şiddetle kınadığımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bu konuda gereken önlemlerin acil bir şekilde alınmasını ve saldırıların cezasız kalmamasını talep ediyoruz. Sağlık Sen olarak olayların takipçisiyiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.