Açıköğretim öğrencilerine yarına kadar fırsat!

Açıköğretim Fakülteleri’nden bir şekilde kaydı silinenlerin dilekçe ile ön kayıt yaptırarak okula hiçbir harç ücreti ödemeden devam edebilecekleri belirtildi.

12 Temmuz 2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6353 sayılı Kanunun 11. maddesi ile 2547 sayılı Kanuna eklenen geçici 63. maddesinde “Süresi içerisinde başvurmamaları nedeniyle bu Kanunun geçici 58 inci maddesinden yararlanamayanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler” deniliyor.

Buna göre Açıköğretim’in İktisat ve İşletme Fakültelerinden 25 Şubat 2011 tarihine kadar her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bu fakültelerin bölüm/programlarına yerleştirilen ancak kayıt yaptırmayanların 6353 sayılı yasadan yararlanmak için bulundukları ildeki AÖF Bürolarına yarına kadar başvurmaları gerektiği bildirildi.

Başvurunun ardından kayıt hakkı kazananların kayıtlarının ise 08-19 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Hangi Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Ön Lisans Programları Mezunlarının dikey geçiş için başvurabilecekleri her yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmekte olup üniversitemiz tarafından ilan edilmektedir.

2012-2013 Öğretim Yılı Dikey Geçiş başvuru ve kayıtlarının 01-19 Ekim 2012 tarihler arasında yapılması planlanmaktadır. Dikey Geçiş başvuruları hakkında http://www.anadolu.edu.tr adresindeki ‘Açıköğretim’, ‘Akademik Takvim’ bölümünden başvuru ve kayıt tarihlerini takip ederek bilgi alabilirsiniz” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.