Açık öğretim liseleri öğrencilerine ek sınav

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine 16-17 Ağustos 2007 tarihlerinde ek sınav yapacağını duyurdu.
HEM Müdürü Çalı, 81 il merkezinde yapılacak ek sınav başvurularının 21-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Ek sınav başvuruları sırasında yeni kayıt işlemlerinin durdurulacağını belirten Çalı, “Sınava girecekler, 21-30 Temmuz 2008 tarihleri arasında Ziraat veya Halk Bankası’na yatırılan 20 YTL kayıt yenileme ücreti dekontu ile başvuru yapabilirler. Öğrenciler her ka-yıt yenileme işleminde Halk Eğitimi Merkezleri Okul Aile Birliği’nin Halk Bankası 050000007 numaralı hesabına veya Ziraat Bankası 05000007 numaralı hesabına 5 YTL yatırmaları gerekiyor. Ücretlerini ilgili bankalara yatıran öğrenciler, banka dekontlarıyla birlikte Halk Eğitimi Mer-kezi’ne başvurarak dekont numaralarını işletecek ve kendi şifreleri ile ders seçimi yapacaklar.” diye konuştu. Ek sınava girecek Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinde aranan şartlar şöyle:
-2007-2008 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi itibarıyla öğrencilik durumu aktif veya donuk olanlar,
-Açık öğretim lisesinin 3 yıllık sisteminde kayıtlı olup en az 5 dönem veya üzerinde eğitim görmüş olanlar,
-Mesleki açık öğretim lisesinin 3 yıllık sisteminde kayıtlı olup en az 6 dönem veya üzerinde eğitim görmüş ve yüz yüze eğitim ile stajını tamamlayanlar,
-Lise ara sınıf öğrencisi olarak mesleki açık öğretim lisesine kayıt yaptıran ve mesleki açık öğretim lisesinde en az bir kez sınava girmiş olup tasdiknamesinde alacağı meslek dersi olmayan ve stajını tamamlamış olanlar,
-Mesleki Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olabilmesi için 40 kredi eksiği olanlar.
-Yüz yüze eğitimini tamamlamış veya Ağustos 2008 sonunda yüz yüze eğitimini tamamlayacak Mesleki Açık Öğretim Lisesi’nde okuyanlar.
-Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin toplam kredisi 104 ve üzeri olanlar. Alan kredisi 24 ve üzeri olanlar. En az bir kere sınava girmiş olanlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.