AB’nin hibe fonları Karacabeyli girişimleri bekliyor

 

Avrupa Birliği'nin tarım ve hayvancılıkla uğraşan girişimcilere yönelik sunduğu hibe fonlarıyla ilgili bilgi almak için oluşturulan Karacabeyli heyet, önceki gün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü ziyaretine Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Genel Sekreteri İbrahim Temel, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Ziraat Odası Genel Sekreteri İsa Coşkunsoy ve AKP İl Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Ali Özkan'dan oluşan heyet katıldı.

TKDK'nin Türkiye'de, tarım ve hayvancılık alanında kalkınmayı hedefleyenler için AB hibe fonlarından cazip koşullarda yararlanmayı sunduğu bilgisini veren Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Bünyamin Yavuz, “Bu amaçla ülkemizin bir çok ilinde kurulan il koordinatörlükleri vasıtasıyla toplumun AB hibe fonlarından yararlanmaları sağlanmaktadır” dedi.

Karacabey'de, AB hibelerini (Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları) fırsat bilip, yeni projelerle kendisine iş imkanı ve ilçeye istihdam sağlayacak girişimcilerin 15 Şubat-15 Mart 2013 arasında başvuruda bulunması istendi.

Hibelerden et, süt, tavukçuluk işletmesi, yaş sebze ve meyve depolama tesisleri, kültür balıkçılığı ve kırsal turizm projeleri hazırlayan ve şartlarını yerine getirenler yararlanabilecekleri belirtildi.

Bu konularla ilgili Karacabey'den gelecek başvuruları TKDK Bursa İl Koordinatörü Temel Naci KARSLI karşılayacağı ifade edildi.

TKDK hakkında genel bilgiler veren Temel Naci Karslı, Proje Başvuru Yönetim Birim Amiri Bünyamin Yavuz'la birlikte söz konusu fonlardan yararlanmak isteyenlere her zaman yardımcı olacaklarını aktardı. Diğer taraftan konuyla ilgili TKDK Bursa İl Koordinatörlüğü'ne ait 0224 243 85 35 numaralı telefondan da bilgi alınabileceği kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.