AB Gıda’dan çevre katliamı

AB Gıda’dan çevre katliamı
Karacabey’e kurmayı planladığı Kireç Fabrikası’yla gündemi sıkça meşgul eden Unakıtanlara ait AB Gıda’nın çevreye verdiği zararların bir örneği önceki gün Bandırma’da yaşandı.
AB Gıda bu kez, çevreyi kirletmesiyle gündeme geldi. Kıranlar Köyü’nde Kireç Ocağı ve Fabrikası kurmayı planlayan AB Gıda, Aksakal, Bozbayır Mevkii’nde araziye traktöre bağlanmış tankerle sanayi atıkları boşalttı. İhbar üzerine harekete geçen Bandırma Doğal Hayatı Koruma Takımı, bu atıkların AB Gıda’ya ait olduğunu belirledi.
AB Gıda’nın Aksakal’daki Pastorize Yumurta Fabrikası’nın atıklarını gelişi güzel bir şekilde atıldığını belirten çevre sakinleri ne olduğunu bilmedikleri maddenin etrafa çok kötü bir koku yaydığını belirterek, bölgenin sineklerle dolduğunu öne sürdü. Yaklaşık 15 gündür fabrika tarafından atıkların bu bölgeye boşaltıldığını da belirtildi.
AB Gıda yetkilileri ise atığın buraya dökülmesi için belediyeden izin aldıklarını, sıvı atığın Çevre ve Orman Bakanlığınca kontrol edildiğini ve zararlı olmadığını dile getirdiler. Bandırmalı çevreciler ise bölgenin belediye mücavir alan dışında kaldığını iddia ediyorlar. Bandırmalı çevrecilerin, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın gerekli tedbirleri almasını ve bir an önce bu atıktan kurtulmak istediklerini dile getirmeleri de dikkat çekti.
Jandarma çevrede yaptığı sıkı denetimler sonucunda yapılan kirlenmenin AB Gıda fabrikası tarafından gerçekleştirildiğini belirlerken, konuyu da Balıkesir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.