7-B sınıfının medya ilgisi

7-B sınıfının medya ilgisi
Karacabey 14 Eylül İlköğretim Okulu 7-B sınıfı öğrencileri, “Medya ve Okur Yazarlığı” dersi kapsamında dün Meltem’i ziyaret ederek, gazetecilik ve matbaacılık konusunda bilgi aldı.
Müdür Yardımcısı ve Ders Öğretmeni Hikmet Ulga önderliğinde gerçekleşen ziyarette, öğrencilerin gazetecilik konusundaki ilgisi gözlerden kaçmadı.
Genel Koordinatör Nevzat Çakır’ın verdiği bilgileri dikkatle dinleyen 7-B sınıfı öğrencileri, bol bol sorular sorarak konuyla ilgili bilgi sahibi oldu.
Gazetecilik mesleği hakkında verilen bilgilerin ardından öğrenciler, baskı tesislerinde gazetenin nasıl basıldığı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında aydınlatıldı. Matbaa Operatörü Erhan Özen ile Gazete Dağıtım Sorumlusu Serkan Urgizer, burada öğrencilerin merak ettikleri konuları uygulamalı olarak gösterdi.
14 Eylül İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hikmet Ulga, amaçlarının öğrencilere medyayı ayrıntılı olarak tanıtmak, okuyan ve yazan nesilleri daha bilinçli yetiştirmek olduğunu söyledi. Öğrencilerle bu konudaki bilgilerini paylaşan Meltem’e teşekkür eden Ulga, ziyaretin çok yararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.