49 yıldır işleri, hayat kurtarmak

49 yıldır işleri, hayat kurtarmak
Sivil Savunma kurumunun 49 kuruluş yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Karacabey’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar çerçevesinde Karacabey İMKB Lisesi’nde yapılan törene Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Sivil Savunma İlçe Müdürü Mehmet Ali Gerdan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İMKB Lisesi öğretmenleri Melek Batçe ve Zehra Dağdelen tarafından hazırlanan program istiklal marşı ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra okul öğrencileri sivil savunma konulu yazı ve şiirler okudular. Programda, 11-B Sınıfı öğrencilerinden Serpil Karataş, sivil savunma kavramı ve tanımı hakkında bilgi verdi. 9-And. sınıfı öğrencilerinden Sibel Karaduman’da sivil savunmanın tarihçesi hakkında bilgi vermek üzere kürsüye çıktı.
9-C sınıfı öğrencilerinden Ezgi Ocak’ta “Sivil Savunma” adlı şiiri okudu. 9-And. sınıfından Hülya Karakelle ile 9-C sınıfından Aydan Koyuncuoğlu’da sivil savunma tedbirleri hakkında konuşma yaptılar. 11-B sınıfı öğrencilerinden Serpil Karataş ve 9-C öğrencilerinden Yasemin Göksel’de ülkemizde yaşanan trajikomik olayları konu alan sunum yaparak, tedbirsizliğin yarattığı facialardan örnekler verdi. Yine 9-C sınıfı öğrencilerinden Açelya Bulut, günlük yaşamımızda aniden oluveren kazalar hakkında bilgiler aktardı. Öğrencilerin ardından KARDAK üyesi Sırrı Şimşek, slayt gösterisi eşliğinde ikaz ve alarm işaretleri hakkında programa katılanları bilgilendirdi.
Sivil Savunma kurumunun 49. yılı kutlamaları nedeniyle düzenlenen etkinlikte İlçe Sivil Savunma Müdürü Mehmet Ali Gerdan, kurumun hizmetleri ve faaliyetleri konusunda bilgiler aktardı. Gerdan, çeşitli bakanlıkların afet yönetimi, kriz masası ve benzeri organizasyonlarla sivil savunma hizmeti verdiğini belirterek, oluşan bu çok başlılığın bazen sıkıntı yaşattığını vurguladı. Gerdan, yeni bir düzenlemeyle sivil savunma hizmeti veren kamu kuruluşlarının tek bir çatı altında toplanarak, hizmet vereceğini de kaydetti.
İMKB Lisesi’ndeki tören sonunda KARDAK üyeleri Aydın Deran, Batı Bursa, Cihan Dülger, Savaş İlhan, Ecenur Özdemir, Tülay Tunç, Emrah Kolaç ve Sırrı Şimşek, okulun bahçesine toplanan öğrencilere ve konuklara temsili kurtarma gösterisi sundu. Gösteride KARDAK üyeleri’nin okulun penceresinden iple aşağı inmeleri ve bir kişiyi temsili kurtarma sahnesi büyük heyecan içinde izlendi. Gösteri sonunda KARDAK üyeleri büyük alkış aldı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.