45 sivil toplum örgütü omuz omuza!

Karacabey’in yüzde yüzü çimento fabrikası ve taş ocağı istemiyor!
45 sivil toplum örgütü omuz omuza!Şahinköy’deki “Çimento Fabrikasına ve Taş Ocaklarına Hayır” kampanyasına 45 sivil toplum örgütümüz imza koyarak yüzde yüz destek verdi ve “Geleceğimizin karartılmasına izin yok” dedi.

Sivil Toplum Örgütlerimizin tamamının çevre kirliliği istemediğini somutlaştıran imzalı dilekçe dün Kaymakam Dursun Balaban’a sunuldu. Kaymakam Balaban, Karacabeylilerin rahat olması gerektiğini belirterek, “Ovamızı kimse betonlaştıramaz. Herkes yüreğini serin tutsun, Karacabey sahipsiz değildir” dedi.
Şahinköy’e yapımı düşünülen çimento fabrikasına Karacabeylilerin tümünün “Hayır” demesi, kamuoyunu biraz olsun rahatlattı.  
45 Sivil Toplum Örgütü’nün “Çimento Fabrikasına ve Taş Ocaklarına Hayır” imzalı dilekçesini dün Kaymakam Dursun Balaban’a sunan Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (Gümçed) Karacabey Temsilcisi İbrahim Bursalı ile Şahinköy Muhtarı Mustafa Çiçek, “Yasal haklarımızın korunması için demokratik mücadelemizi sonuna değin sürdüreceğiz” dedi.
90 bin nüfuslu Karacabey’i temsil eden Sivil Toplum Örgütleri’nin imzaladığı dilekçeyi alan Kaymakam Dursun Balaban, “Gereğinin yerine getirileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Ovamızı kimse betonlaştıramaz. Herkes yüreğini serin tutsun, Karacabey sahipsiz değildir” dedi ve Bursalı ile Çiçek’e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.
Karacabey’deki siyasi partiler, meslek odaları, sendika ve derneklerin tek yürek olmasıyla başlatılan ‘Hayır Kampanyası’ vatandaşlar arasında büyük takdir topladı.
 Karacabeyliler; “Bu güzel işbirliğinin ve el ele birlikteliğin getirdiği örnek tutumun, her alanda gösterilmesini istiyoruz” dedi.
 Kaymakamlığa dün sunulan dilekçede imzaları bulunan Sivil Toplum Örgütleri şu şekilde oluştu:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün KOÇ, Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Karacabey Temsilciliği (GÜMÇED), Tema Karacabey Temsilciliği, Karacabeyliler Derneği ‘KAR-DER’, Karacabey Ziraat Odası, Karacabey Ova Köyleri Sulama Birliği, Karacabey Üretici Birliği, Karacabey Uluabat Sulama Birliği, Karacabey ve Köyleri Damızlık Sığır Yetiştiricileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, Karacabey Ticaret Borsası, Karacabey Gölecik Grubu İçme Suyu Birliği, Karacabey Muhtarlar Derneği, Karacabey Çeltik Üreticileri Birliği, Karacabey SS Esnaf ve Kefalet Krd. Kooperatifi, Kızılay Derneği Karacabey Şubesi, Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi, Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi, Karacabey İlçe Başkanlığı, Anavatan Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, Doğruyol Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, Demokratik Sol Parti Karacabey İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, Genç Parti Karacabey İlçe Başkanlığı, Büyük Birlik Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı, Karacabey Taşıyıcılar Kooperatifi, Karacabey Şoförler Odası, Karacabey Terziler Odası, Karacabey Bakkallar Odası, Karacabey Kahveciler ve Lokantacılar Odası, Karacabey Berberler ve Kuaförler Odası, Karacabey Kunduracılar Odası, Karacabey Demirciler ve Marangozlar Odası, Karacabey Sebze ve Meyveciler Odası, Karacabey Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karacabey Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karacabey Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Karacabey Seyyar Pazarcılar Derneği, Karacabey Kasaplar Odası, Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği, Türk Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği, Eğitim Bir-Sen Karacabey Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, Karacabey Yardım sevenler Derneği.



 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.