3 Kasım’da meydanlardayız

Emekçilerin haklarının gasp edilişine dur deme zamanının geldiğini belirten Eğitim-Sen İl Başkanı Yıldız:
3 Kasım’da meydanlardayız
Karacabey Eğitim-Sen temsilciliğinde önceki gün yapılan örgütlenme toplantısına katılan İl Başkanı Kemalettin Yıldız 3 Kasım’da toplu görüşme, grev hakkı ve insanca yaşamak için Ankara’da hükümete yanıt vereceklerini duyurdu.
Toplantıya, Bursa Eğitim-Sen Başkanı Kemalettin Yıldız, Eğitim-Sen Bursa Şube Yönetimi Mali Sekreteri Derya Şimşek, Örgütlenme Sekseteri Cengiz Yalçın, Hukuk Sekreteri Emine Öztürk, Kadın Sekreteri Güler Yılmaz ve çok sayıda sendika üyesi eğitimci katıldı.
Bursa Eğitim-Sen Başkanı Kemalettin Yıldız, tüm emekçileri Ankara’da yapılacak mitinge beklediklerini belirtti. Yıldız, “Toplumun tüm kesimlerinin ihtiyacını karşılayacak yeni anayasanın politik yapısı net olmalıdır. Kamu çalışanlarının sözleşmeli ve ücretli çalıştırılmasına son verilerek, tüm kamu çalışanları kadrolu olmalıdır. 3 Kasım’da nasıl bir anayasa istediğimizi ifade eden bir eylem gerçekleşecek. KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrına 60 sivil toplum örgütü cevap verdi. Kamu emekçilerini ve sendika üyelerini Ankara’ya davet ederek hükümete yanıt vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
Yıldız, “Mecliste oylanan tezkere aslında söylendiği gibi Türkiye’nin sınır ötesi operasyon yapmasını sağlamayacak. ABD, Irak’ta saplandı kaldı. Battığı bataklıktan çıkmak için Türkiye’yi kendine doğru çekiyor. Askerimizin Irak’a girmesi ABD’nin bölgeden çıkmasına yardımcı olacak. Bu oyuna gelmemeli, yurtta barış dünyada barış ilkesiyle hareket ederek sorunlarımızı kendi içimizde çözmeliyiz” dedi.
Memurların grev hakkı olmadığı sürece hükümetlerin toplu görüşmeleri oyalama ve yandaş bulma toplantısına çevirdiğini belirten Yıldız, “2002 yılından bu yana toplu görüşme masasına oturuyoruz. Hükümetler toplu görüşmeleri oyun haline getirmişlerdir. 15 gün süren toplu görüşmelerde hükümet yine bildiğini okumuştur. Kamu-Sen ve Memur-Sen’nin hükümete sunduğu önerilerin içinde yapılan zamda vardı. KESK olarak oynanan bu oyuna alet olmamak için masaya oturmadık. Haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki iktidar memuru göz ardı ederek sefalet içinde yaşamaya mahkum etmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.