200 kiloluk domuzu öldürdü

 
Karacabey Bayramdere Köyü’nde çiftçi Bayram Kahvecioğlu, önceki gece tarlasına giren yaklaşık 200 kiloluk domuzu av tüfeğiyle vurarak öldürdü.
Bayramdere Köyü’nde son zamanlarda tarlalara sık sık inen ve bir gecede 10 dönümlük ekili alanı tahrip eden yaban domuzları, çiftçilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Gece tarlasının başında tüfekle nöbet tutan çiftçiler ekili alanlardaki ürünlerini koruyabilmek adına gözlerini kırpmadan sabah ediyor.
Nöbet tutan çiftçilerden Bayram Kahvecioğlu, önceki gece tarlasına giren yaban domuzunu av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Köylülerin, ‘bugüne kadar gördükleri en büyük yaban domuzu’ olarak nitelendirdikleri hayvanı avlayan Kahvecioğlu, “Yaban hayatı geliştirme sahası olduğu için bu alanda güvende ve rahat büyüyor, ürüyorlar. Bahçelerimize, tarlalarımıza kadar iniyorlar. Malımıza zarar verdikleri gibi, ciddi yaralanmalara da sebep oluyorlar. Yavrusu olan ya da sıkıştığını anlayan bir domuz karşısındaki ve yakınındaki insanlara karşı son derece tehlikeli olabiliyor. Diğer yandan bu aylarda özellikle yol kenarındaki tarlalara sık sık inen bu domuzlara, araç sürücülerinin de dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.