14 Eylül’ün “23 Nisan”şenliği

Karacabey 14 Eylül İlköğretim Okulu’nun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği” göz kamaştırdı.
14 Eylül İlköğretim Okulu’nun çocuk şenliğine Belediye Başkanı Ergün Koç, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yerel Gündem 21 Başkanı Meral Eren, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Jandarma Komutanı Yzb. Gelip Erbil ve Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir ve çok sayıda veli katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından 4-B sınıfı öğrencisi Tunahan Ercandar “Andımızı” okudu. Ardından velilerin yo-ğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Okul Müdürü Oktay Köseoğlu, “Çocuk Bayramı çocuk şenliğimizde, her Türk evladı gibi bizimde duyduğumuz coşkuyu burada okulumuzun fiziki yapısından dolayı bu küçük bahçede bizlerle paylaşmanız bizi çok mutlu etti.
Karacabey 14 Eylül İlköğretim Okulu’nun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği” göz kamaştırdı.
14 Eylül İlköğretim Okulu’nun çocuk şenliğine Belediye Başkanı Ergün Koç, Belediye başkan Yardımcısı ve Yerel Gündem 21 Başkanı Meral Eren, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Jandarma Komutanı Yzb. Gelip Erbil ve Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Aydemir ve çok sayıda veli katıldı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından 4-B sınıfı öğrencisi Tunahan Ercandar “Andımızı” okudu. Ardından velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Okul Müdürü Oktay Köseoğlu, “Çocuk Bayramı çocuk şenliğimizde, her Türk evladı gibi bizimde duyduğumuz coşkuyu burada okulumuzun fiziki yapısından dolayı bu küçük bahçede bizlerle paylaşmanız bizi çok mutlu etti. Çok değerli mesai arkadaşlarım olan okulumuz öğretmenlerinin önderliğinde öğrencilerimizin gösterilerini izlerken neşeli dakikalar geçireceğinizi umuyorum” dedi.
14 Eylül’lü öğrencilerin etkinliği Fatma Önal yönetimindeki ana sınıfı öğrencileri şiir ve dans gösterisiyle başladı. 2-B sınıfı öğrencisi Kerem Başaran’ın şiirinin ardından, 1-A sınıfı Dilek Özyaman yönetiminde gösterilerini sundu. Etkinlikte; 2-C sınıfı öğrencisi Ebru Salgın, 4-A sınıfı öğrencisi Kısmet Takmak, 4-B sınıfı öğrencisi Merve Coşkun, 4-C sınıfı öğrencisi Yelit Ertuğrul, 5-A sınıfı öğrencileri Nihat Çakır ile Tuğçe Efe okudukları şiirlerle büyük alkış aldı. Şenlikte, 1-B sınıfı öğrencileri Banu Çavdar yönetiminde “Mevsimler ve Elbiselerim”, 1-C sınıfı öğrencileri Devrim Şenbaş yönetiminde “Bir gün okula giderken”, 2-A sınıfı öğrencileri Turcan Salış yönetiminde “23 Nisan”, 3-A ile 3-B sınıfı öğrencileri Sacit Torun ve Uğurcan Türedi’nin hazırladığı gösterileri, 2-C sınıfı öğrencileri Sezgin Kaya’nın hazırladığı “köylü ve şehirli” adlı skeci sahnelediler. Miniklerin performansı göz doldururken, velilerde fotoğraf çekmek için yarıştı.
Daha sonra Beden Eğitimi öğretmeni Deniz Gülseven yönetimindeki jimnastik grubu öğrencileri ve step ekibi gösterilerini sundu.
Amerika’da yaşayan Türklerle canlı bağlantı
Etkinlikte ayrıca 14 Eylül İlköğretim Okulu’nda yaşanan 23 Nisan coşkusu Florida Türk Radyo’su aracılığıyla Amerika’daki soydaşlarımızla paylaşıldı.
Okul Müdürü Oktay Köseoğlu ve 1-C sınıfı öğretmeni Devrim Şenbaş, Florida Türk Radyo’su spikeri Şule Doğan’la tele konferans yaparak okul bahçesinde yaşanan coşkuyu aktardı. Bu sırada telefonun diğer ucundaki spiker Şule Doğan’ın Türkiye’yi çok özlediklerini dile getirerek duygularını aktardı. Daha sonra Florida Türk Radyo’su spikeri Şule Doğan, Amerika’daki Türklere iletilmek üzere 14 Eylüllü öğrencilere çeşitli sorular sordu. Doğan’ın sorularını 5-A sınıfından Burcu Şenbay, 7-B sınıfından Naime Eroğlu, 4-B sınıfından Murat Kaya ve 6-A sınıfından Faruk Ulga yanıtladı. İngilizce öğretmeni Oya Gültekin, öğrenciler Ayşegül Belli ve Melike Özhacet’de duygu ve düşüncelerini İngilizce olarak Florida Türk Radyosu’na aktardı. Telefon bağlantısında düşüncede, yaşantıda, yönetimde ve ekonomide bağımsız Türk çocukları olunduğu mesajı verildi. 23 Nisan’ın dünya çocuklarına Atatürk’ün armağan ettiği tek bayram olduğu ve iki ülke arasında kilometrelerce mesafe olsa da sevgi barış ve özgürlüğe inanmış Türk çocukları olarak Amerika’daki Türk çocuklarının bayramı kutlandı. Cumhurbaşkanı’nın başlattığı “Türkiye okuyor kampanyası”na destek için ABD’li çocuklardan destekte istendi. Florida Türk Radyosu’nun, 14 Eylül İlköğretim Okulu ile yaptığı canlı telefon bağlantısı bir hafta boyunca www.floridaturkradyosu.com internet adresinden yayınlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.